23 maart 2024

WHAT=LOVE

……een graffiti op een buitenmuur. Al wandelend vandaag in een voor mij zeer bekende naam, deze in een dubbele straat, met een gracht daartussen en alleen toegankelijk voor fietsverkeer en voetgangers. Stilstaand en peinzend op een brug sta ik mij af te vragen wat ik hier in deze moderne stad doe. Goed… De straatnaam wat ik voor mijn bezoek aan deze stad al tegenkwam op het internet, dit als voorbereiding in welke foto-locaties te bezoeken, was voor mij een mooie reden om een driedaagse bezoek te doen in deze stad.

Voor degene die mij kennen, ik ben een Olstenaar. Ooit geboren in een boerderij in het buitengebied van Olst. Daar opgegroeid tot een volwassen vent. Daarna ben ik gaan wonen in het dorp Olst zelf. Woon inmiddels in mijn tweede woning daar. Net buiten Olst stroomt een water in de vorm van een rivier. De IJssel, een pracht rivier. Verder liggen er een aantal kolken in de directe omgeving van Olst. Wil je meer water zien in en bij Olst dan zijn er diverse vijvers en waterlopen. Deze laatste in de vorm van sloten en weteringen. Grachten zijn er ook in de nabijheid van Olst. Deze om een aantal buitenplaatsen van grote landhuizen en kastelen heen. Nu vandaag op vrijdag sta ik boven een gracht wat bij mij stads aandoet. Net als in onze hoofdstad Amsterdam. Alleen de gracht vandaag is in Almere. Deze met mijn geboorteplaats in benoemd… Olstgracht.

Verderop langs de gracht, de Olstgracht… Moet zeggen dat ik hierbij sta te glimlachen. Wandelen langs een gracht in Olst en deze in een Stedenwijk. Olst als een stad. Zoverre ik weet wordt Olst nog steeds als een dorp benoemd en beschouwd. Afijn… Een foto-wandeling door de stad Olst zal ik weer eens overwegen. Ga ik mijn foto’s plaatsen op Google+ of G+. Zo ben ik zelf ooit begonnen in mijn foto-activiteiten. Indertijd had ik een nieuwe compact fotocamera aangeschaft en deze maakte prachtige foto’s. Daar wilde ik wat meer mee doen en hierom ben ik op G+ gegaan. Samen met andere G+ -ers genieten van elkaars inbreng op deze social-media. Later is de grote tegenhanger Facebook erbij gekomen. Helaas is G+ in april 2019 ophouden te bestaan. Dat vond ik jammer. Je kon net even meer jezelf zijn dan op Facebook. ……denk dat ik binnenkort op FB een foto van mij ga plaatsen. Ik heb vandaag een foto met zwarte handafdrukken op een muur genomen.

Olstgracht is ook nog fotogeniek. Ik loop hier vandaag verschillende soorten foto’s te nemen. In mijn eigen Olst zou ik er langsheen lopen, zal het mij niet eens opvallen. Nu ben ik in een Olst, een stadse Olst en daar vallen mij verschillende fotogenieke objecten en straatbeelden op. Deze probeer ik vanuit uitdagende standpunten te fotograferen. In een wat onderzoekende kijk. Olst staat in deze straat en gracht goed aangegeven. Er zijn vele straatnaambordjes met Olst. Evenals een aantal buurtplaatsen en provincieplaatsen van Olst. Olst is bekend… Groot moet ik zeggen.

Om het fotogenieke in Almere en ook daarbuiten is aan mij gevraagd om eens naar Almere te komen. Zou ik overdag kunnen gaan fotograferen en ‘s nachts overnachten in een zolderkamer. Daarbij had ik het geluk dat ik gisteravond vlakbij Almere was en deze in een bedrijfsbezoek bij een groot bedrijf. Nu vandaag op stap met onder andere een Fish-Eye lens op één van mijn fotocamera’s. Helaas gaat het vlakke polderland rondom Almere dit weekend niet worden bij mij. Ik had zo gehoopt dat ik vandaag een NS-fiets had kunnen huren. Maar omdat ik het wachtwoord van mijn NS-abonnement (…iets met het instellen op mijn NS-kaart) niet bij de hand had kan ik het vandaag alleen wandelend af… Geeft ook niet. Al wandelend pak ik makkelijker mijn fotocamera dan wanneer ik op een fiets zit. Deze straat en gracht, waar ik nu ben… In Olst…! In een afstand van pak hem beet een paar honderd meter neem ik nu veel foto’s. …daarbij wens ik naar de ouders van Ziyan veel geluk toe met hun zoon. Naar de Tandheelkunde moet ik mijn excuses aanbieden. Mijn tandartspraktijk zit in Zwolle-Zuid. Daarvoor maak ik twee keer in het jaar een mooie fietsdag van.

In mijn straatfotografie nu vanmiddag kom ik weer terug bij WHAT=LOVE. Deze uiting deze kreet zet je, zet mij aan het aan het denken. Wat wil degene die deze schildering op de muur hier heeft aangebracht uiten? …wat bezielt hem of haar om deze muurschildering te maken? …waarom moet een ieder die hier over de Olster gracht begeeft het meekrijgen in (…en nu in algemeen beschaafd Nederlands) Wat is Liefde…? Heeft hij of zij geen liefde ondervonden? Een niet zo leuke liefdeservaring opgedaan? ……in mijn wandeling zag ik ook vlindertjes. Het kan maar zo zijn dat deze fladderende wezentjes dit weekend ergens gaan kriebelen. Laat ik maar terug gaan naar mijn logeeradres. Er is voor vanavond lekker avondeten beloofd en dat brengt mij in een smaakvolle stemming. Ik begin ook trek te krijgen. Ook geen wonder, vandaag een dag rondslenteren en daarbij foto’s nemen. Trek in eten krijg je hiervan. Als laatste neem ik nog één foto. Deze onder de brug door bij Olstgracht. Deze foto doet mij denken aan de tekst wat ik nu deze dagen bij Francine lees. Het zijn mooie woorden en ooit geschreven door Niels Zwakhals…

de druppel
zoekt de zee
in de rivieren
en in de plas
ziet hij
dat hij al die tijd
al water was

Voor meer foto’s uit en van Olstgracht, kijk op mijn Google-foto's. Ga hiervoor naar de volgende link;


https://photos.app.goo.gl/5Et5JuAPQneXSoBKA

Laat hier een reactie achter.

 
 
 
 

Deel deze pagina