Nooit iets gegeven...

……het was een opdracht wat ik mijzelf heb gegeven. Een hulst-blaadje gevonden vlak voor mijn wandelschoenen ergens in het bos. Daarvoor was aan mij gevraagd om iets tastbaars, als een herinnering mee te nemen.
Een aantal dagen later, nadat mijn bedachte fotosferen waren aangekomen ben ik aan de gang gegaan📷📸


Spelen met het licht, spelen in de instellingen van mijn fotocamera… en spelen in verschillende standpunten. Het heeft vele verschillende foto’s opgeleverd en hiervan zijn er een aantal eruit geselecteerd. Daarbij had ik voor mij al één ding duidelijk. Als ik deze ga delen/tonen dan gaat in het Zwart-Wit. Zwart-Wit geeft mij een ‘back tot he basic’ gevoel. Zwart-Wit maakt mij rustig. In Zwart-Wit kan ik mijzelf bewegen in verschillende 🖤🤍sferen. ……en in Zwart-Wit kun je krachtiger, kan ik mijn foto’s krachtiger maken.


Deze foto, deze foto van een verloren hulstblaadje… Laat ik het anders zeggen. Mocht je ooit wat overkomen zijn dan hoop ik dat je er sterker eruit bent gekomen. Je hebt je niet laten kennen wat naar jou toe is toegedaan. Je kon je daarin niet in kennen en je wilde niet in laten kennen. Je hebt gestreden, een lange strijd om je gelijk te krijgen. Daarin ben je heen en weer geslingerd. Maar…… Maar…, uiteindelijk een verlossend woord. Het lag niet aan jou en het ligt niet aan jou.


De kracht en de sterkte waarin jij hebt gestreden zie ik in mijn foto terug. Een klein hulstblaadje op een spiegelend oppervlak, subtiel belicht en met een groot zoombereik op de fotocamera gefotografeerd. Nadien met fotofilters je kracht, jouw kracht weergegeven in mijn foto. Kracht in de vormen. Kracht in het licht. Kracht in het zichtbare structuur …en sterk in een krachtige spiegeling.


Naast de kracht en het sterk zijn in je, heb je veel verloren. Verloren terwijl je gewonnen hebt. ……d’r is gewonnen, maar je hebt daarbij veel verloren. Weet je… Ik kan het uit eigen ervaring zeggen. Zou je je hebben laten toegeven… Zou je toe gegeven hebben destijds, dan had je veel meer verloren. Daar zou ik niet kunnen zeggen wat er daarna met je zou gebeuren in de tijd daarna.

Ja…, je hebt veel verloren. Maar door alle positiviteit wat je daarna beleefd hebt en nog gaat beleven maak je je nu niet meer druk om. Ondanks dat er wat littekens zijn en dat deze blijvend zijn, maar deze mogen gezien worden.


Weet je…

Nooit iets gegeven om wat ze doen…

Nooit iets gegeven om wat ze weten…

Maar jij en ik weten het……😉

29 juni 2021

Laat hier een reactie achter.

 
 
 
 

Deel deze pagina