Genieten mogen jullie ook doen

Daar kijk ik weer tegen een systeemplafond aan. Dat heb ik afgelopen tijd ook veelvuldig gedaan.
Op mijn beeldschermen achter een tekencomputer. In een raster van plafondplaten verschillende objecten projecteren.


Niet alleen in het raster, maar ook achter het raster van de plafondplaten. Daar kan het een drukke en volle bedoening zijn.


In een modern gebouw liggen en lopen veel technische installaties. Installaties zodat de mens zich comfortabel kan voelen.


Comfortabel in het werken wat de mensen hier mogen doen. Comfortabel in het verblijven wanneer een mens hiervoor wordt uitgenodigd voor een verblijf.


Gebouwen kunnen kil zijn. Gebouwen kunnen onbehaaglijk zijn. Een onprettige sfeer kunnen gebouwen ook uitstralen.


Veel is er mogelijk om het verblijf in een gebouw fijn te maken. Mensen willen zich comfortabel en prettig voelen. Dat is goed voor het herstel.


Mijn gezicht voelt de buitenlucht uit een ronde opening. Buitenlucht, opgenomen door een grote kast ergens op het dak en daar prettig (voor-) verwarmd.


Voel mij ook veilig wanneer er zich een hittevolle calamiteit voordoet. Dan sproeit een klein sproeikopje zijn douche uit en houdt mij van de vuurhitte af.


Het object met de vier haken staat nutteloos erbij te kijken. Gelukkig maar, anders kon het erger zijn. Wat wel zijn, zijn pieptonen uit de monitor achter mij opgesteld.


Zou de verpleging intensief met mij bezig willen zijn dan is goede verlichting onontbeerlijk. Gelukkig was deze rechthoekige verlichtingsarmatuur uitgeschakeld toen ik lag te wachten na mijn medische ingreep……
…het houdt blijkbaar niet op. Zo voelt dat. Wanneer je lichaam eenmaal de sfeer geproefd heeft van een medische wereld dan mag je (helaas…) vaker op bezoek gaan naar deze wereld.


Vraag mij af wanneer het een volgende keer is. Hopelijk gaat hier overheen een hele lange tijd duren.
Er mogen nog veel meer plafondplaten geprojecteerd worden, getekend worden. Systeemplafondplaten met technische installaties erin en daarachter geprojecteerd.


Naast het tekenen wil het lichaam, mijn lichaam kunnen genieten. Hij heeft leuke bezigheden te doen en wil daarin een ander ook wel eens in mee laten genieten.


Genieten mogen jullie ook doen. Moeten jullie doen. In wat je kunt. Waar je plezier in hebt. Wat je blij maakt… Genieten!


Iets in mij zegt wat… Hopelijk doet het dat bij jullie ook…?  Genieten zegt het hart  💗

30 maart 2023

Laat hier een reactie achter.

 
 
 
 

Deel deze pagina