21. okt, 2019

...in een verstilde landschap

Vandaag was het weer. Wandelen voor de wandelaars en… verstilling voor een fietser. Deze fietser mocht afgelopen zondag zich afsluiten van de hectiek van het dagelijks om zich heen en hierom richten of aangebrachte aanwijzingen correct zijn aangebracht. Eén zijn met de taak wat de fietser had en één zijn met het landschap.

Zijn taak laat hem als fietser door een omgeving fietsen waar hij zijn ‘roots’ heeft liggen en ooit heeft betreden, in wat voor een zin dan ook. Bij de vele plekken waar de aanwijzingen hem toe laten fietsen kan hij herinneringen en gedachten naar boven brengen. Al is er door het normale zin in hem ook al veel weggestroomd. Mooie herinneringen blijven met een glimlach je bij. Minder mooie zijn er ook en je raakt deze niet kwijt. Het zit in je en blijft in je. Gegrift… Het werkt en kan werken als een blokkade in je. Je mag je prijzen wanneer je het kunt plaatsen. …en dat doet het bij deze fietser dan ook.

De wandelroutes fietst de fietser vandaag langs nostalgie, maar ook langs verbazing uitgevoerd door de natuur. Hoe open kan het zijn. Open en transparant… Wat anders dan wat mensen met een aanzien, in zich hebben. Deze kunnen regeren en dat vaak in regels en bepalingen naar buiten te brengen. Oké…, als je op het aangegeven pad begeeft dan is er niets aan de hand. Daarbuiten kan het tegen de regels zijn. De fietser heeft het in zijn verleden ook ervaren. Maar hij heeft zich niet laten ‘vangen’. Rustig zijn kansen afwachten en daarop reageren, dan komt er ergens wel een opening. De fietser weet ook dat hij in zijn toekomst kansen moet afwachten. Het geldt voor een ieder. Belangrijkste is om open te blijven.

Voor de wandelaars die deze zondag meewandelen wordt goed voor gezorgd. Ze kunnen hun krachten herstellen met wat wandelaars fijn vinden onderweg. Genietend van de vele herfstsferen waar zij doorheen wandelen maakt hen behoeftig. Aan deze behoefte wordt voldaan en dat in een ambiance wat voor de wandelaars het de wandeling is… Herfst! Voor vandaag grijs weer, hierdoor tijdloos, stil van wind en dat met een klein spatje regen. Welke wandelaar zou op deze dag niet tot inkeer zijn gekomen met deze grijze sfeer?

Voor de fietser zijn de wandelroutes van deze zondag tweemaal. ’s Morgensvroeg controleren of de pijlen nog goed op hun plaatsen hangen. ’s Middags samen met een collega-fietser alles opruimen op de aangegeven wandelroutes. Daar op weg naar het punt van beginnen, twee wandelaars. Ooit door een foto is het met haar begonnen. Samen al veel beleefd Door de andere wandelaar bewoont de fietser ieders aardbol. De fietser vind het prachtig dat hij zijn kilometers nog zo kan wandelen. Hij gunt hem nog vele wandel- (herfst-)tochten🙂 en de fietser fietst daarbij naar zijn taak. Hij gaat aanvang maken met wat hij al decennia lang doet voor de wandelvereniging, het zich bekommeren om de aangebrachte aanwijzingen. Het fietst hem door het rustgevende en verstilde landschap. Waarbij de herfst (gelukkig!) haar rustieke sfeer geeft. Het mag de fietser de vele kilometers begeleiden, door vele mooie bossen, bospaden, landweggetjes en landschap. De schoonheden van verval zijn zichtbaar en er zijn ook andere schoonheden. Het hoort allemaal bij deze jaargetijde, bij de herfst.

Voor de fietser is het eind in zicht. Hij heeft geen wandelaars kunnen aantreffen als achterblijvers en gaat ervan uit dat alle deelnemers zich hebben afgemeld. Alle pijlen zijn nu ook bijna opgeruimd. Einde Landgoederenwandeltocht waar de deelnemers zich na afloop, in de voor de fietser bekende plakplaatjes een keuze mochten maken voor hun wandelboekjes. De fietser mocht zich laten genieten in een eigentijds en stevig moment en met napraten deze zondag evalueren. Het was goed verlopen. Volgend jaar voorjaar is er een lentesfeer te wandelen en fietsen. Hopelijk met vele uitingen van de natuur daarin. Vandaag niet. Wanneer de fietser zijn fiets neemt in een wat regenachtig weer en daarbij de vijf kilometer naar huis erbij optelt, komt hij tot de conclusie dat hij een mooie fietsdag heeft gehad in een mooie verstilde landschap van de herfst. Ik kan hier helemaal van genieten…  

Klik hier voor alle foto’s genomen op deze stille zondag. #blauwecompactcamera #mijnlumix

Opmerkingen

iz

21.10.2019 17:50

Prachtige omschrijving!

Arend-Jan

23.10.2019 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

Meest recente reacties

23.10 | 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

21.10 | 17:50

Prachtige omschrijving!

20.10 | 04:55

Jij bent alert

Wie weet wat hier gaat gebeuren. Moest mijn naam even hoog houden

19.10 | 07:20

He nieuw leven in de kijk op. Of een korte opleving.

Deel deze pagina