8. mei, 2018

Passie toedienen naar de mens

Echt... Lekker... Genieten...... Daar sta ja dan. 's Nachts iets over half twee. Een fatsoenlijk mens geniet van zijn nachtrust. Nee... Een student Fotovakschool (#FVS) staat zijn fotocamera te bedienen.
Dit alles voor de Lol?

Nee... Het was een klein beetje niet voor de Lol. ...en een nacht slapen missen na een enerverende dinsdag overdag theorielessen en praktijkoefeningen volgen in Apeldoorn is niet echt fijn. Maar goed, voordat ik van huis vertrok had ik nog vier uren lang mijn ogen gesloten in een slaaptoestand. Totdat bij mij in de nacht van woensdag 21 maart, vlak voor mijn wekker afging... (waar ben ik en hoe laat is het...!?) mijn ogen zich openden. Oké..., het was tijd om op te staan.

Jaaa... Het was ook voor de Lol... Een mens zien werken voor zijn 'brood' en om zijn brood. Dat mocht ik een nacht aanschouwen. Al wist ik toen nog niet hoelang ik tussen de brood-liefhebbende mensen aanwezig zou zijn... én wat ik zou gaan fotograferen. Ooit was het als een vraag en als een belofte ontstaan, maar door gedachtegangen en hierdoor veranderingen was het wat verwaterd. Nu in de nacht van woensdag 21 maart stond ik daar Lol te beleven dat ik het dagelijks brood... en later het vele kleine lekkers (om te watertanden🙂) mocht fotograferen en dan in hoe het werd én wordt bereidt. Daarbij was het niet voor de lol. Nee..., het was met een opdracht; Maak een 'reportage voor een magazine' of in mijn geval voor een (fictief) bakkersvakblad.

Mijn reportage heb ik getracht in twaalf foto's samen te vatten. Twaalf foto's was de wens. Daarbij heb ik voor mijn reportage het alleen bij het brood gehouden. Naast de twaalf foto's mochten mijn medestudenten en ik een layout van onze magazine bedenken of ontwerpen. Verder mochten we een foto uitzoeken wat kon dienen voor de open middenpagina. In de twaalf foto's heb ik mij een moedige keuze moeten maken. Het bleef in de nacht en ochtend niet tot de benodigde foto's voor de opdracht. Voor de voorpagina had ik kort na mijn 'shot' op mijn fotocamera het in mij dat deze foto het moest worden. De middenpagina is na alle foto's bekijken en selecteren ontstaan.

Om een ieder mijn grote hoeveelheid brood- en gebakfoto's te besparen... Stel je voor dat een ieder na het zien van het vele lekkers het weg moet werken in bewegelijke, sportieve en slankmakende activiteiten, heb ik een selectie gemaakt van mijn foto's en deze ingedeeld in een thema. Hiervoor heb ik de volgende thema's;

Dan nu mijn verantwoordelijkheidsgevoel. Het is bij mij niet de bedoeling dat een ieder zich vol eet met het vele lekkers. Nee..., ik heb hierbij getracht om de Mens, het Proces en de Beleving hierin vast te leggen. Brood en gebak, het één is een dagelijks levensmiddel voor de mens. Het andere is genieten bij de mens. Maar het zijn producten waar de Warme Bakker met veel passie zijn vakmanschap toedient naar de mens.
Ik wil Bakkerij Jorink in Raalte bedanken dat zij naar mij toe de mogelijkheid hebben gegeven voor mijn reportage-opdracht. Het was STOER!

Klik hier voor mijn foto's van de reportage-opdracht, module Locatiefotografie Fotovakschool.

Meest recente reacties

23.10 | 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

21.10 | 17:50

Prachtige omschrijving!

20.10 | 04:55

Jij bent alert

Wie weet wat hier gaat gebeuren. Moest mijn naam even hoog houden

19.10 | 07:20

He nieuw leven in de kijk op. Of een korte opleving.

Deel deze pagina