8. apr, 2018

London

Already from the eighties of the last century, I heared in my head singing around… Een muzieknummer geperst op een langspeelplaat (ook wel een ‘LP’ genoemd) wat ik in die tijd op goed geluk gekocht heb. De afgelopen Paasdagen kon ik mijn muzikale deun aanschouwen…

It was November 4th… I last held your hand… It seemed our time would last forever…
You said don't ever leave… I thought you'd never go… I wish I could just remember your name…

Aankomst met de trein. Het verblijf voor de dagen verkennen. De omgeving verkennen. De omgeving in London.

You're just a memory now… Like all the ones before… But with your pain I've had to suffer…
Your eyes alight with flame… As the picture burns… I hear the screams from long ago…

Op eerste Paasdag. Heel lang geleden is er een persoon uit zijn graf opgestaan. Vandaag wordt London verkend. London wordt bekeken. Millennium Bridge, Thames, Boekenmarkt en London Eye… Geoff zingt met zijn karakteristieke stem verder.

They cry remember, blood-red streaks on… Velvet throats at night…
The streetlights fanned our trail of fame… Through…

Helaas, The Big Ben staat in de steigers. Knap stukje steigerwerk. Een rustplek. Het is een begraafplaats. Hierna drukte. …en zij maar door – lo- pen. Eerste Paasdag. Veel te doen op straat. Terug met de Metro.

London London… The memories will never leave me… London London…
All I see is you… London London… The cries in the night…
Keep bringing me to… London London… They keep calling out to me…

London heeft veel meegemaakt vanaf zijn bestaan. In voor- en tegenspoed. De tegenspoed staat in London goed bij. Great Fire of London in 1666. Great Plague of London in the Middle Ages. Recenter… The First World War. A few years later… The Second World War. V1-bombs to London. In onze huidige tijd… Terrorism… Het kwaad wat tegenwoordig rond spookt. Maar… London wijkt niet voor alle tegenspoed. Het houdt zich staande. Fier overeind. London is groot.

Oh there's some things in life I could never face… The worst is being alone… Sometimes I wish I could have taken your…
Place my love… You know I don't want to live forever…

Mijn muziekdeun is vanuit het vorige millennium. Wat Geoff Tate, singer from the band Queensryche wil uiten met zijn tekst is gissen. Er worden een aantal ‘sprekende’ teksten gezongen… De voorloper van de iPad. Op Tweede Paasdag is het druk met mensen op de brug in onze huidige millennium. …en de bus rijdt de Central Criminal Court voorbij. De nacht in.

Oh let me see you standing in the shadows once again…
We'll walk the streets like long ago in…

A lot of people had luky. Derde Paasdag en dan in rij staan voor… Helaas, daar wordt aan voorbij gelopen. Het ‘kleine’ café ook. Misschien is er a cup of tea from de Queen. Alleen de schildwacht kijkt niet vrolijk. Het kleine vriendje was vriendelijker. Kwam haast dichtbij je. Verderop werd met bloemetjes gegroet. London en daarbij een mooie wijk. Notting Hill en Kensington. Mooie karakteristieke huizen wat er daar staan. Een geheel eigen sfeer in de straten. Multi-cultureel ook… Nice… …and then the metro came.

London London… The fire in your eyes will be bringing me to… London London…
All I need is you… The cries in the night keep ringing on in…
London London… Calling out to you…

London wordt weer vaker afgespeeld en dat door de vroegere bezetting van QueensrycheOh, er zijn een paar dingen in het leven die ik nooit zou kunnen zien… Het ergste is alleen zijn……

Dag van vertrek. De dag begonnen met tien te tellen. Min of meer als huiswerk #FVS… Later op de dag. De trein begon te rijden. Het maakt vaart. Met ruim 260 km/h snelt het door het Engelse Landschap. Op weg naar een uur tijdsverschil en naar herinneringen aan een wereldstad. De herinneringen zullen me nooit verlaten… Londen Londen… Alles wat ik zie ben jij… Londen Londen…

Klik hier voor alle foto’s uit London.

Meest recente reacties

23.10 | 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

21.10 | 17:50

Prachtige omschrijving!

20.10 | 04:55

Jij bent alert

Wie weet wat hier gaat gebeuren. Moest mijn naam even hoog houden

19.10 | 07:20

He nieuw leven in de kijk op. Of een korte opleving.

Deel deze pagina