19. nov, 2017

Sonntagabend... Tatortzeit...

Zondagavond… Dan wordt er Duitse televisie gekeken. Niks bijzonders hoor. Het is wel een ‘Krimi’, een Duitse detectiveserie!  Goed, vroeger las ik boeken van de Cock. Met Cee Ooo Cee Kaa. ‘s Avonds laat in mijn bed kon ik deze boeken lezen. Op televisie was er Inspector Morse, al was de Inspector in ‘A touch of Frost’ zo geweldig nors in zijn communicatie. Nog verder terug in de tijd; Der Alte en Derrick. Daar waren de ‘zeer stille slachtoffers’ zo realistisch, het was net echt. Tatort was vroeger ook op de televisie en het bestaat nog steeds. Tja… Ik heb vroeger veel ‘dood’ gezien op televisie.

Televisie kijken is verleden tijd. Offline… Online is heden. Daarnaast de afstandsbediening van de audio binnen handbereik. Huiswerk maken als ook beoefenen van leerstof en andere computervaardigheden uitoefenen voor diverse activiteiten. Als het ‘s avonds goed is, nog even muzikaal op YouTube, een muziekstream of (internet-)radio. Mijn favorietenlijst wordt geregeld aangevuld. Het is de avond beter doorkomen. Vroeger wanneer er niks meer op de televisie was en het plat vermaak was, dan was het…… Slapen op de bank.

In mijn woonkamer staat nog zo een mooi exemplaar. Zo een toestel met een kleine 55 centimeter beeldbuis. Aan de achterzijde een flinke uitbouw. De kleuren worden wel als kleur door de beeldbuis de woonkamer in gestraald. O ja, er zit ook Teletekst op. Het is geen stereo en de afstandsbediening werkt niet meer, maar ja… Het geheel is ook van 1995, dus meer als twintig jaren aanwezig als huisraad. Sinds weet ik niet meer, staat er bovenop mijn televisie een decoder van mijn kabelexploitant. Dit om het digitale Tv-signaal om te turnen naar een ander signaal. Daar staat het geheel als huisraad vanaf het moment dat ik op mijzelf woon. Geheel stil en heel weinig actief als zinvolle huisraad. Vroeger… Heel vroeger keek ik veel televisie.

Nu het elektronische en met een Eindhovense naam daar gelaten. Daar waar mijn tweede eettafel staat wordt op zondagavond vaak Tatort gekeken. Onlangs keek ik met een scheef oog mee. Diagonaal ging het van mijn laptop met veilige leerstof (VCA leerstof), naar met een wat sterk benodigde zenuwstelsel kijk op een computerscherm, waar online een aflevering van Tatort weergegeven werd. Paranormaal… Het was niet normaal, maar dat is de misdaad ook niet. Psychisch… Hoeveel individuen op straat en waar dan ook hebben niet een ‘kronkel’, een stoornis tussen de oren? Het kon zijn dat deze aflevering vlak voor een angstaanjagend (de ander een beetje schrik geven😀) maar vriendelijk feestdag uitgezonden werd. Wie weet het? Halloween misschien…? Het zou aan de makers van deze aflevering gevraagd moeten worden. Er waren genoeg scenes in deze aflevering om angst naar de kijker te geven. Hoe sterk is jouw zenuwgestel…?

Klik hier voor alle foto’s. Zo’n avondje een Krimi kijken bracht mij op het idee om als een duister persoon op zondagavond te dolen door Enschede. Op zoek te gaan naar het licht en deze zonder angst vast te leggen.

Meest recente reacties

23.10 | 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

21.10 | 17:50

Prachtige omschrijving!

20.10 | 04:55

Jij bent alert

Wie weet wat hier gaat gebeuren. Moest mijn naam even hoog houden

19.10 | 07:20

He nieuw leven in de kijk op. Of een korte opleving.

Deel deze pagina