24. jan, 2017

LET OP TREIN

LET OP TREIN… In hoofdletters geschreven op blauwe borden. Deze borden staan aan beide zijden van een weg. Vaak een weg wat niet bestemd en geschikt is voor doorgaand verkeer. Bij één van de blauwe borden staat een paal met daarboven aan gemonteerd een Andreaskruis. Terwijl onder de blauwe borden met witte teksten, borden bevinden met rood-witte markeringen. Bij het zien van al deze markeringen MOET MEN HEEL GOED UITKIJKEN.

Ik schrijf het laatste in het groot, want het is ‘LET OP TREIN’. Een trein rijdt door en stopt niet. Er staan vier maal een ‘LET OP TREIN’ bij de overweg, waar ik bij sta en wat de langste tijd heeft gehad in zijn huidige hoedanigheid. Ergens in de landelijke omgeving van Olst. Nu er nog twee Andreaskruisen op palen staan zonder de bellen en rode lichten, wil ik deze nog aanschouwen voordat zij de voorgenoemde versierselen krijgen… Of dat de gehele spoorwegovergang aan de Oude Allee opgeheven wordt. Het laatste wordt voor velen een einde van een mooie zondagmiddagwandeling.

LET OP TREIN… Velen kunnen goed opletten. Dat wordt een ieder aangeleerd. Ook wanneer je een stuur in handen hebt waar dan ook, moet je opletten. Bij de overweg waar ik sta kan er een trein komen van links of van rechts. Niet van beide richtingen tegelijk. De spoorlijn tussen Deventer en Olst is een enkelspoor. Naar mijn idee kan met weinig moeite een dubbelspoor gerealiseerd worden. De portalen waar de elektrisch draden aan hangen zijn breed genoeg. De overweg moet dan wel vergroot worden. Ik bekijk nu deze overweg vanuit een herinnering, in mijn beeldvorming. Deze overweg heeft zijn langste tijd gehad in zijn huidige vorm.

Nu sta ik bij deze overgang, maar nog geen trein gezien. Ik loop terug de overweg over. ‘Let op trein’ speelt door mijn hoofd… TOOOOOEEEEEEET…… Jammer, ik was niet snel genoeg om de voorkant van de trein te fotograferen. Sorry machinist…

Klik hier voor alle spooroverweg foto’s waar men heel goed moet uitkijken of er geen trein aankomt.

Meest recente reacties

23.10 | 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

21.10 | 17:50

Prachtige omschrijving!

20.10 | 04:55

Jij bent alert

Wie weet wat hier gaat gebeuren. Moest mijn naam even hoog houden

19.10 | 07:20

He nieuw leven in de kijk op. Of een korte opleving.

Deel deze pagina