2. jun, 2016

Zwart en Wit langs de IJssel dwalen

Ik zie je lachen, met je ogen dicht. Je draait de jaren even terug, naar een herinnering van jou en mij. Mijn God, wat gaat de tijd toch vlug. Het geluk straalt af van jouw gezicht. Je was toen al mooi. Maar nu nog zo, veel meer en al gleed de tijd aan ons voorbij. We herleven haar nog keer op keer

Alles wordt mooier in zwart en wit, alsof er achteraf meer kleur in zit. Soms zie je beter met je ogen dicht. Behalve dit, jij hier dicht bij mij.

Zoveel momenten samen ingelijst, ze verwelkomen mij telkens weer. Het is alsof jouw hand naar buiten reikt. Ik sluit mijn ogen en beleef ze weer.

Alles wordt mooier in zwart en wit, alsof er achteraf meer kleur in zit. Soms zie je beter met je ogen dicht. Behalve dit, jij hier dicht bij mij.

Dus kom bij me liggen en geef me een zoen. We maken momenten, nog mooier dan toen en laat ons genieten. Van al wat nu is, als ik bij jou ben is er niets dat ik mis.

Ik zie de tranen in je ogen staan en ik besef hoeveel ik van je hou. Wat de soms van het verleden is, telt op tot hier en nu. Met jou…

Een songtekst van Marco Borsato van zijn lied Zwart en Wit. Zo af en toe mag ik graag en wil ik in het zwart-wit van mij afkijken. Als mijn gemoedstemming daar naar is. Dat heb ik gisteren gedaan. Door de uiterwaarden van de IJssel wandelen. Wandelen en even geen gedachten naar waar ik mij eigenlijk mee bezig had moet houden.

Zwart en Wit, alles wordt mooier in zwart en wit. Al was het dat ik bij thuiskomst het wandelen, om mij heen kijken, hiervan genieten en fotograferen mij goed gedaan heeft. Zwart en Wit, vroeger waren er zwart-wit filmpjes voor een fotocamera. Tegenwoordig moet je extra handelingen voor verrichten. Afijn…, dat was een leuke bezigheid om het weer wat in kleur van mij af te kijken.

Klik hier voor alle foto’s in Zwart en Wit.

Opmerkingen

Sunny

06.06.2016 08:21

Het is inderdaad heel leuk om te experimenteren met fotografie en met Photoshop. Fijn dat je er zo'n plezier in vindt!

Arend-Jan

06.06.2016 16:27

...kijk dat doet mij nu goed. Dank je Sunny.
Inderdaad, met fotografie en fotobewerking is het leuk om er plezier in te hebben.

Meest recente reacties

23.10 | 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

21.10 | 17:50

Prachtige omschrijving!

20.10 | 04:55

Jij bent alert

Wie weet wat hier gaat gebeuren. Moest mijn naam even hoog houden

19.10 | 07:20

He nieuw leven in de kijk op. Of een korte opleving.

Deel deze pagina