1. apr, 2016

Uitdagend

“Uitdagend… Je bent een uitdaging.” …deze woorden hoorde ik na mijn vraag. Een vraag van hoe ik ben als cliënt bij de organisatie waar ik voor een adviestraject mij laat adviseren.

Uitdaging, ik ben de uitdaging aangegaan dat er wat moet gebeuren. Ik kan de uitdaging niet meer aan door regels en nieuwigheden waar mijn gevoel niet in thuis voelt. Dit bij waar ik ooit de uitdaging in gevonden heb. Nu is mijn uitdaging naar heel laag gedaald en ik kan de uitdaging daar niet oppakken om mij te laten uit te dagen.

Uitdaging, de uitdaging is wat er bij mij meer in zit…, dan wat mij ooit uitgedaagd heeft. Deze uitdaging wordt door een ander verricht die het een uitdaging vindt om mij uit te dagen. Uitdagen om mij open te stellen. Open te stellen voor de uitdaging waar ik nu aan begonnen ben…, maar ook voor de uitdaging die er moet komen. Dat wordt een veel grotere uitdaging.

Uitdaging, het hele leven is een uitdaging. Vanaf de geboorte is het voor elk menselijk leven een uitdaging om de dag door te komen. ’s Morgens bij het gloren van het daglicht begint het uitdagen. Je daagt jezelf uit om de dag goed door te komen. Dit met de uitdaging(-en) wat voor die dag op het programma staat. ’s Avonds vraag jij jezelf af of de uitdaging van die dag je uitgedaagd heeft.

Uitdaging, het is voor mij een uitdaging, wanneer ik de grote uitdaging aan ga, of een ander naar mij toe zich kan uitdagen. Dit om mijn uitdaging succesvol te laten verlopen. Ik moet de uitdaging aangaan naar een wat onzekere tijd. Naar mij toe is het niet uitdagend om terug te gaan.

Terug gaan, dat wordt confrontatie. Dat moet niet gebeuren en dat kan haast niet meer. Alert zijn, oplettend en behoedzaam reageren is mij voorgedragen.

Terug gaan… Nee, ik houd het op mijn uitdaging aangaan. Al is de uitdaging nu eerst welke pianoklanken ik elke keer hoor op het station van Zwolle. Vandaag hoorde en zag ik de pianoklanken van Steven. Dank je wel Steven, dat ik je handen mocht fotograferen. Dat was een mooie uitdaging.

Opmerkingen

Mathijs langkemper.

28.07.2016 20:01

Mooi geschreven!, Fotograaf Mathijs langkemper.

Arend-Jan

28.07.2016 22:36

Dank je voor je uitdagende reactie. Het zal mij uitdagen voor een volgende uitdaging hierop.
Daarbij hoop ik dat jij ook het uitdagende vindt...

Meest recente reacties

23.10 | 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

21.10 | 17:50

Prachtige omschrijving!

20.10 | 04:55

Jij bent alert

Wie weet wat hier gaat gebeuren. Moest mijn naam even hoog houden

19.10 | 07:20

He nieuw leven in de kijk op. Of een korte opleving.

Deel deze pagina