3. jan, 2016

Voor het eerst wakker worden in het nieuwe jaar

Voor het eerst wakker worden in het nieuwe jaar. Wakker worden na een Oud-Nieuw nacht en dat op 1 januari 2016. Het is mij al vele jaren gegund dat ik op 1 januari wakker mag worden na een Oud-Nieuw nacht.

Niet dat ik een Oud-Nieuw vierder ben, ik ben daarin niet zo een nachtvierder. Waar ik wel van kan genieten op 1 januari is de stilte op de Nieuwjaarsdagochtend. Na een nacht met vele kleuren aan de hemel en knallen 360 graden om je heen. Deze stilte konden wij genieten in Friesland, vlakbij Burum. Verblijven in een voormalige kop-hals-romp boerderij, dit vlak aan het water De Lauwers.

Wakker worden op de eerste dag van 2016. Ik doe de gordijnen open, ik wil naar buiten kijken. Hierbij zie ik dat het licht begint te worden. Bij mij begint het te kribbelen, ik kan genieten van vroege ochtendmomenten. Alexandra en ik besluiten om naar buiten te gaan, wij willen genieten van de eerste ochtendmomenten van het nieuwe jaar. Mijn fotocamera gaat ook mee. Deze wil ook genieten van deze eerste ochtend in het nieuwe jaar en dat doet deze door diverse klikken.

Ik besluit om de komst van de eerste zonnestralen af te wachten. Het is wel fris deze ochtend, maar dan zal het ontbijt straks mij beter smaken. Kijkend naar de oostelijke hemel, over het landschap heen met in de verte het Groningse plaatsje Visvliet. Daarachter is een mooi schouwspel waar te nemen van het licht worden van de hemel.

Om goed kwart voor negen. Daar is hij te zien, de zon. Voor het eerst in het nieuwe jaar is de zon voor ons mensen, fauna en flora te zien. Daarvoor heeft hij het al veel gedaan deze dag. Mijn ochtendmoment zit voor vandaag erop. Ik hoop, dat er nog vele komen in het nieuwe jaar. Nu ga ik naar binnen, daar hoop ik met wat anders te kunnen genieten.

Klik hier voor alle vroege ochtendfoto's van de eerste januari

Opmerkingen

Alexandra

03.01.2016 19:31

zo mooi die foto's!!

Arend-Jan

03.01.2016 21:07

Dank je wel. Het was samen met jou genieten van dit schouwspel.

Meest recente reacties

23.10 | 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

21.10 | 17:50

Prachtige omschrijving!

20.10 | 04:55

Jij bent alert

Wie weet wat hier gaat gebeuren. Moest mijn naam even hoog houden

19.10 | 07:20

He nieuw leven in de kijk op. Of een korte opleving.

Deel deze pagina