16. mei, 2015

Zij sprak mij aan met de woorden 'blauw Smurfje'

Gisteravond spraken wij elkaar door de telefoon. Ik had haar twee weken geleden gevraagd of wij samen ergens een wandeling zouden kunnen doen. Ik lees haar op Google+. Daarbij werd mijn interesse naar haar toe gewekt omdat zij op een gegeven moment kenbaar maakte dat zij het Pieterpad wil wandelen. Daarmee ben ik zelf ook mee bezig. Ik heb het zelf al van Pieterburen tot aan de Rijn bewandeld. Afgelopen september nog heb ik voor mij hierbij een wandelweekend gedaan.

Gisteravond, wij spreken elkaar. Zij is in haar thuis, ik ben in mijn thuis. Wij zijn niet vreemd meer voor elkaar. Afgelopen zondag hebben wij tweetjes al samen een wandeling gedaan. Toen hebben wij het Pieterpad-etappe Hardenberg naar Ommen gewandeld. Daarvoor was onze eerste echte ontmoeting in de trein van Ommen naar Hardenberg. Ik; lang haar, gedeeltelijk grijs en vaak in een staart. Zij; kort blond haar. Deze twee personen gaan samen een wandeling doen. Dat was leuk en gezellig. Er is toen al veel over en weer naar elkaar toe gezegd, gepraat én gevraagd.

Vandaag, nu zaterdag, hebben wij de wandeling gedaan wat al besproken was. Zij heeft mij twee weken geleden gevraagd of ik een foto voor haar heb. Dit van een bepaald onderwerp. Dat had ik en ik heb het haar toen opgestuurd. Hierbij is er wat over en weer geschreven en zodoende is bij mij het idee ontstaan om samen een wandeling te doen.

Vandaag hebben wij het Pieterpad-etappe Ommen naar Hellendoorn gewandeld en hierna hebben wij het Pieterpad gevolgd tot vlakbij Nijverdal. Ommen-Hellendoorn, dat heb ik zelf al gedaan. Vorig jaar in februari, op een regenachtige dag. Een dag waarbij ik mijn regenkleding nodig had. Na deze dag, had ik voor mijzelf voorgenomen om deze etappe nog eens te doen. Dan met droog en zonnig weer. Ik wil mijn omslagfoto een zonnige aanblik geven. Maar gisteravond waren de weerberichten wat regenachtig en hierin had ik geen zin in. Gisteravond aan de telefoon vroeg ik haar of zij haar paraplu mee wil nemen en indien nodig boven mij wil houden. Dan kan ik droog blijven lopen. Na wat gemompel kwam zij met de woorden dat zij een poncho voor mij onderin haar rugtas heeft. Blauw van kleur… Komt zij hierna met de woorden ‘blauw Smurfje…’

Blauw… De kleur van mijn broek was vandaag blauw. Wat ook blauw is, is de raincover van mijn rugtas. Deze raincover was vandaag helaas nodig. Het was voor een groot deel van de dag miezerig en nat. Mijn omslagfoto hoef ik niet te vernieuwen, het blijft nat. Trouwens, de raincover van haar rugtas is ook blauw.

Verder kan ik over het wandelen van vandaag veel over schrijven, maar dat houd ik voor mij. Wat ik wel kan doen zijn foto's tonen. Foto's gemaakt door Alexandra Koch en foto's gemaakt door mij. Er zijn diverse foto's door ons voorzien van bijschriften. Het waren twee bijzondere en mooie wandeldagen… Dank je wel Alexandra. Mijn wandelschoenen willen nog eens samen met jouw wandelschoenen wandelen.

Klik hier om de foto's van Alexandra te bekijken.

Klik hier om mijn foto's te bekijken.

Opmerkingen

robert

18.05.2015 12:21

Mooie route Arend Jan, dat blijkt uit de mooie foto's. Overigens lijk jij die dag niet gewandeld te hebben, maar gesmurfd :)

Arend-Jan

18.05.2015 20:17

Gesmurd…? Niet zo hard praten! Gargamel kan wel eens in de buurt zijn en zijn kat Azraël heeft scherpe nagels…

Alexandra

17.05.2015 07:14

Zo een regendag heeft ook wel iets. Het is maar wat je ervan maakt en hoe je erna kijkt. En jouw kijk op dingen is bijzonder! Groet, Alexandra

Meest recente reacties

23.10 | 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

21.10 | 17:50

Prachtige omschrijving!

20.10 | 04:55

Jij bent alert

Wie weet wat hier gaat gebeuren. Moest mijn naam even hoog houden

19.10 | 07:20

He nieuw leven in de kijk op. Of een korte opleving.

Deel deze pagina