30. apr, 2015

Mijn gelopen Kennedymars van Emmeloord

Deze wandelaarster wandelt vandaag op Koningsdag, Emmeloord binnen. Gisteravond om 22.00 uur is zij samen met vele andere wandelaars, waaronder mijn persoon, gestart met een 80 km. lange wandeltocht vanuit Emmeloord. Wij hebben deelgenomen aan de Kennedymars van Emmeloord.

Ik heb haar hier op foto gezet, dit omdat wij vandaag 'fijn' en fijn hebben kunnen wandelen. Fijn tussen aanhalingstekens omdat mijn benen naar de finish verlangen. Fijn zonder aanhalingstekens omdat wij samen een ruim 65 km. samen hebben gewandeld.

Ik ga nu geen verhaal beschrijven van een romance wat eventueel is ontstaan. Nee, deze wandelaarster is gelukkig getrouwd, heeft twee volwassen dochters en zij heeft een bezigheid..., daar zeg ik 'Bah' tegen. Daarbij, ik ben op dit moment gelukkig zoals ik mijzelf kan vermaken en voorlopig laat ik dat zo. Ik moet erbij schrijven dat ik het ook weet, hoe het is, waar je iets moois (een relatie) probeert mee op te bouwen…

Afijn, mijn gelopen Kennedymars van Emmeloord. Hoe heb dit beleefd? Eerst wat terug in de tijd. Afgelopen twee weken heb ik mijn wandelsouplesse wat omhoog gebracht en dat was nodig. Gisteren ben ik met het openbaar vervoer naar Emmeloord gereisd. In de trein van Zwolle naar Kampen kwam ik een medewandelaar tegen, Gert Jan genaamd. Ik heb Gert Jan vaker gezien met andere Kennedymarsen en wij halen in de trein wat herinneringen op. Op het station van Kampen in de bus naar Emmeloord kwam er nog een wandelaar ons vergezellen. Met ons drieën op weg naar Emmeloord.

In Emmeloord bij de atletiekvereniging was het een gezellig samenkomen van de deelnemers. Velen zijn bekende gezichten voor elkaar en velen kennen elkaar. Dit soort marsen trekt een bepaald soort wandelaar en dat zijn onder alle wandelaars, voor alle wandeltochten, niet veel. In de kantine van atletiekvereniging was het wachten op het startsein. Dit zal om 22.00 uur gegeven worden. Het startsein werd bijgewoond door de Tulpenkoningin en –prinses. Twee leuke dames om te zien, maar dat ze mee gaan wandelen de komende nacht, ochtend en middag lijkt mij niet verstandig. Hun outfit is niet toereikend hiervoor.

Om 22.00 uur het startsein en er werd direct met een flinke pas gewandeld door de deelnemers. Een aantal van deze deelnemers zijn snelle wandelaars. Ikzelf moet eerst mijn tempo bepalen, ik moet mijn ritme zien te krijgen voor deze mars. De route gaat vrij snel Emmeloord uit, het donker in. Buiten Emmeloord begon het deelnemersveld te spreiden. Na ±14 km. was de eerste verzorgingspost, dit in Kraggenburg. Hiervoor heb ik een aantal kilometers kunnen 'genieten' van brommerraces wat ergens in de omgeving werd gehouden. Het was een jankend geluid van brommers in de nacht. Op de verzorgingspost een stempel halen, wat eten en drinken en toen verder wandelen. Hier kwam ik deze wandelaarster tegen. Zij vertelde mij toen dat zij het wel fijn vind als er iemand voor haar liep, zodat zij niet van de wandelroute kan afwijken. Hierdoor kwamen wij aan de praat en dat bleef een tijd zo. Zo kwamen wij ongemerkt bij de volgende verzorgingspost in Ens.

Toen was het vandaag, Koningsdag en wij lopen de gehele nacht door. Wij passeren het voormalige eiland Schokland. In de zwarte schemering, door de lichtvervuiling, zie ik wat bekends. Ik ben hier al eens met de fiets geweest. Het is een bijzonder eiland. Onder het wandelen bepraten mijn medewandelaarster en ik veel, over alles en nog wat. Maar wij kunnen ook kilometers zonder praten wandelen… Heerlijk! In het donker zie ik op een gegeven moment een klein oranje lichtgloedje en ik ruik rook, sigarettenrook. Een genot voor mijn mede wandelaarster. Ik vind het niks, maar ik laat het zo. Wij kunnen fijn samen lopen, praten en dat mooi zo deze nacht in de Noordoostpolder. Wij genieten van de polder, van het daglicht worden, tulpenveldenakkers en van het wandelen.

Beste Jenny, ik heb fijn kunnen wandelen met jou. Je was een fijne medewandelaarster voor deze mars. Ik wacht een volgende mars met jou af.

Verder heb ik vandaag foto's gemaakt. Deze heb ik voorzien van bijschriften. Daar is veel over deze mars te beleven. Ik had meer foto’s kunnen maken, maar mijn benen begonnen te verlangen naar de finish en ik merkte dat ik niet te veel moest stoppen. Deze mars was een mooie training voor een volgende Kennedymars. Klik hier om naar de foto's te gaan.

Meest recente reacties

23.10 | 04:03

Het was dan ook prachtig op deze zondag en de reacties waren ook prachtig op deze dag.

21.10 | 17:50

Prachtige omschrijving!

20.10 | 04:55

Jij bent alert

Wie weet wat hier gaat gebeuren. Moest mijn naam even hoog houden

19.10 | 07:20

He nieuw leven in de kijk op. Of een korte opleving.

Deel deze pagina